Villkor

Köpvillkor

Nordinspiras kunder är oftast företag, myndigheter och organisationer. I webbutiken är därför alla priser angivna exklusive 25 % moms. Du som privatkund eller förening är naturligtvis varmt välkommen att handla hos oss, men tänkt då på att lägga till 25% moms på priserna. Kontakta oss om du är osäker så hjälper vi dig.

Företag och föreningar fakturerar vi 20 dagar netto efter godkänd kreditupplysning. Myndigheter och kommuner faktureras 30 dagar netto.  Fakturan skickas via e-post med orderbekräftelsen. För pappersfaktura via post tillkommer 20 kronor.

Till privatpersoner skickar vi en förskottsfaktura med inbetalning till vårt bankgiro inom 10 dagar. Förskottsfaktura mailas vid order. Du kan även betala med Swish 1234 49 40 50  eller direkt till vårt bankgiro 420-9755. Glöm inte frakten (som du ser på orderbekräftelsen/fakturan.

Endast personer över 18 år kan handla i vår webbutik. Personnummer ska anges vid beställning. Vi säljer i nuläget endast till företag och personer registrerade eller bofasta i Sverige.

Som privatperson har du har alltid 14 dagars ångerrätt enligt distanshandelslagen. Läs mer på www.konsumentverket.se. Varorna ska vara i ursprungligt skick och returfrakt bekostas av kunden. Kontakta alltid vår kundtjänst innan retur.

Felaktig  eller transportskadad vara ska anmälas till vår kundtjänst inom 5 dagar från mottagandet och ersätts självklart utan kostnad.

REA-erbjudanden på hemsidan kan inte kombineras med andra avtal eller rabatter.

Vid bokning av utbildningar gäller särskilda bokningsvillkor som medföljer bokningsbekräftelse eller offert.


Leveransvillkor

Vi skickar dina varor som regel inom 3-7 arbetsdagar från det att vi tagit i mot din order. Leveranstiden kan ibland vara lite olika beroende på leveranssätt. Beställning- och restnoterade varor kan ibland ta lite längre tid. Vid förskottsbetalning gäller leveranstiden from då betalning kommit oss till handa.

Vi använder oss i första hand av spårbara fraktalternativ. Vi använder Schenker Privpak, DHL eller Postnord om inget annat avtalats. Vi reserverar oss för leveransförseningar utanför vår kontroll. Om du har extra bråttom – kontakta vår kundtjänst så ser vi hur vi kan lösa det.

Ej utlösta paket medför extra kostnader från fraktbolagen – detta debiteras kunden.


Fraktvillkor och kostnad

Vi strävar efter att hitta det ekonomiskt och miljömässigt mest fördelaktiga fraktalternativet för varje order. Hur stor frakten blir beror på flera olika parametrar. vikt, storlek,  hur bråttom det är, leverans till utlämningsställe eller leverans till dörren och transportör. Följande gäller standardleveranser om inget annat avtalats. Ring vår kundtjänst om du är osäker.

På orderbekräftelsen  ser du alltid exakt vad frakten kostar.

Vikt exkl. moms inkl. moms
0-1 kg 47,20 kr 59 kr
1-3 kg 71,20 kr 89 kr
3-5 kg 87,20 kr 109 kr
5-10 kg 127,20 kr 159 kr
10-15 kg 143,20 kr 179 kr
15-20 kg 159,20 kr 199 kr
20-25 kg 175,20 kr 219 kr
25 + kg 207,20 kr 259 kr

Paket med vanligt porto
Om du vill kan vi skicka mindre ej skrymmande paket (upp till värde 300 kr) med vanlig post/porto . Detta alternativ kostar endast 24 kr exkl. moms (30 kr inkl. moms). Detta alternativ innebär att paketet inte är spårbart eller försäkrat. Ett billigare alternativ som efterfrågats av våra kunder.

Ibland kan du få en order från oss i använda kartonger – det är för att vi vill återanvända hellre än återvinna för miljöns skull.

Här söker du paket hos Schenker

Spåra paket via Posten/PostNord

Spåra paket via DHL


Privat Policy (användning av ”kakor”)

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.” Som kund till oss kommer vi erbjuda er erbjudanden via nyhetsbrev . Om du inte samtycker till att vi e-postar nyhetsbrev till dig kan du självklart avanmäla dig från detta.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av dem. Besökaren ska också samtycka till att kakor används. Nordinspiras sida kan tillfälligt lagra ”kakor” för att underlätta inloggning och statistik. Om du vill veta mer om vilka ”kakor” som sparas och syftet är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst info@nordinspira.se .


Kundtjänst

Kontor 08-560 460 53
Adress för retur: Nordinspira, Lupingränd 10E, 179 60 Stenhamra – kontakta alltid kundtjänst innan retur
info@nordinspira.se